Texas in ban van weerfenomeen Ring of Fire

Ring of Fire

Texas is in de ban van het weerfenomeen ‘Ring of Fire’. Dit is een standvastig weerpatroon, waarbij hitte in het binnenland wordt geflankeerd door onweersbuien aan de randen van de Verenigde Staten.

De ‘Ring of Fire’ blijft waarschijnlijk twee weken in stand met extreme hitte in de zuidelijke en centrale delen van de Verenigde Staten, met name Texas. Die staat kan rekenen op temperaturen die regionaal boven de 40 graden liggen. Dat is 2 tot 5 graden hoger dan normaal.

Zware onweersbuien aan rand ‘Ring of Fire’

Op de grens van de warme en koelere lucht ontstaan zware onweersbuien. Dat zal vooral in het oosten plaatsvinden. Verder krijgen het noorden en oosten de komende tijd te maken met wat afwisselender weer. Daarbij worden hete dagen afgewisseld met koeler weer waarbij kans is op onweersbuien.

Het weerfenomeen is niet ongebruikelijk voor de Verenigde Staten. In deze tijd van het jaar heeft de regio wel vaker een standvastig weerpatroon. Bovendien liggen de temperaturen niet zo ver boven normaal dat massaal hitterecords worden gebroken. Wel zorgt de hitte voor een recordhoge vraag naar elektriciteit. Dat kan voor problemen gaan zorgen omdat het aanbod van stroom niet toereikend is.

Foto: AFP

Tags:

In Griekenland houden bosbranden al dagenlang mensen in spanning. Na weken van droogte en sterke wind braken dinsdag voor de derde dag talloze branden uit. Lees meer

Hevige onweersbui met grote hagel aan het Gardameer

Opnieuw was er sprake van noodweer met grote hagelstenen aan het Gardameer. Er trok een zware onweersbui over de (zuid)westkant van het eiland. Lees meer