Oppompen water nog steeds taboe in West-Vlaanderen

Droogte in West-Vlaanderen

Het oppompen van water in het Belgische West-Vlaanderen blijft voorlopig verboden vanwege de ernstige droogte. Dat heeft het provinciaal droogteoverleg dinsdag besloten. Sinds het droogteoverleg van 10 juli waren er beperkende maatregelen van kracht voor het oppompen van water. Die blijven nog even gelden.

Er is nog geen structurele verbetering van de waterstand in de sloten. Die is sinds begin juli al zeer laag. Het zoutgehalte in de IJzer, het Lokanaal en kanaal Plassendale-Nieuwpoort is toegenomen. Vooral in het Lokanaal zijn de waarden sterk gestegen. Daarom neemt de verzilting sterk toe en moeten de geldende maatregelen van kracht blijven.

België heeft, net als Nederland, te maken met een structurele droogte. Ondanks de regen die de afgelopen dagen gevallen is, komt daar maar weinig verandering in.

Foto: ANP

Tags:

Fikse onweersbuien trekken over het land en daarbij komt veel hagel voor. In sommige straten was het in een klap wit en winters! Lees meer

In Griekenland houden bosbranden al dagenlang mensen in spanning. Na weken van droogte en sterke wind braken dinsdag voor de derde dag talloze branden uit. Lees meer