Tour de France met goed fietsweer richting rustdag

De laatste twee etappes voor de eerste rustdag in de Tour de France is het prima fietsweer. De zon schijnt volop, buien worden niet verwacht en vooral zondag is het met temperaturen rond 20 graden heel aangenaam. Maandag rijdt de tourkaravaan de warmte weer in.

Zondag vertrekken de renners vanuit Saint-Étienne. De zon schijnt volop, er is een enkel stapelwolkje. De coureurs zetten koers richting Brioude. Een matig noordoostenwind levert de wielrenners een groot deel van de rit rugwind op. De temperatuur loopt tijdens deze rit niet op en ligt de hele koers rond een aangename 20 graden. Dit komt omdat de renners dieper het Centraal Massief intrekken, waar het minder warm is.

Maandag wordt vertrokken vanuit Saint-Flour. Bij de start van deze sprintetappe is het een graad of 19 en bij de finish in Albi is het 28 graden. Tijdens de 218 km fietsen krijgen de renners het dus een flink stuk warmer. Bij het verlaten van het Centraal Massief rijden ze het warme laagland van de Midi-Pyrénées in.

Met buien hoeft geen rekening gehouden te worden. Sterker nog bij de finish kan de lucht strakblauw zijn. De wind waait aan het begin van de rit nog vanuit het noorden, dus in de rug van de renners. Aan het einde van de etappe waait de wind matig vanuit het westen en krijgen de wielrenners te maken met zijwind.

Foto: EPA

Tags:

De GP race in Silverstone wordt droog verreden. Tijdens de race komt er meer ruimte voor de zon en is het ook voor de toeschouwers prima weer. Lees meer

In Nepal en India zijn tientallen mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van de moessonregens. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. Lees meer