Nijmeegse Vierdaagse begint met uitstekend wandelweer

Wandelaars van de 103de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met uitstekend wandelweer. Het blijft droog en het wordt een graad of 20. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Ook woensdag is het nog goed wandelweer en wordt het iets warmer. Donderdag en vrijdag wordt het mogelijk zomers warm. Daardoor kan ‘s middags benauwd aanvoelen en er is kans op een bui.

Dinsdag, tijdens de dag van Elst, is het ’s ochtends vroeg een graad of 10 en daarna loopt de temperatuur gestaag op naar 20 graden in de middag. Er trekken wolkenvelden over het land en zo nu en dan schijnt de zon. Er wordt geen regen verwacht. Het wandelweer krijgt weercijfer 10!

Waarschijnlijk blijf het ook woensdag droog, al is een enkele bui in de middag dan niet uitgesloten. Het wordt dan 12 graden in de vroege ochtend en 24 graden in de tweede helft van de middag. Doordat de luchtvochtigheid iets lager is dan op dinsdag is het ondanks de hogere temperatuur nog prima wandelweer op de Dag van Wijchen.

Broeierig met kans op een bui donderdag en vrijdag

Donderdag en vrijdag stroomt vochtigere lucht het land binnen. Het kan dan ’s middags 25 graden worden en broeierig warm aanvoelen. Daarbij is vooral ’s middags kans op een enkele regen- of onweersbui. De wandeldagen beginnen rond zonsopkomst met aangename temperaturen van 13 graden.

Juist wanneer donderdag, op de dag van Groesbeek, de zware Zevenheuvelenweg moet worden gelopen wordt het dus iets minder aangenaam wandelweer. En ook op de slotdag, de dag van Cuijk, zijn de condities niet ideaal. Van echt hitte is dit jaar echter geen sprake.

Vorig jaar tropische warmte bij start Vierdaagse

Vorig jaar verliep de start zeer warm met in de binnenstad op de eerste wandeldag temperaturen van 30-32 graden. Ook de rest van de week bleef het zeer warm met temperaturen in de buurt van 30 graden. Er was dan ook sprake van een officiële hittegolf, maar de ergste hitte kwam pas na de Vierdaagse.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In de Amerikaanse staat Louisiana bereidt men zich voor op zwaar weer. Tropische storm Barry zal waarschijnlijk als een lichte orkaan aan land komen. Lees meer

Komende dinsdagavond is bij voldoende opklaringen vanuit Nederland een gedeeltelijke maansverduistering te zien. De vraag is hoeveel opklaringen er zijn. Lees meer