Regen en mogelijk onweer bij start Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel kennen waarschijnlijk een natte start. Vrijdagochtend is kans op buien en daarbij kan ook onweer voorkomen. Volkel is daar op voorbereid, liet een woordvoerder weten.

Defensie heeft een eigen weerdienst. “We houden het weer continu in de gaten, zodat we meteen kunnen inspelen op veranderingen”, legt hij uit. In het geval van onweer wordt het vliegprogramma meteen aangepast. “Als er onweer is en toestellen in de lucht zijn, dan moeten ze er omheen vliegen. Dat heeft natuurlijk impact op de show die ze uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat we shows aan moeten passen of stopzetten tot het weer beter is.”

Zonnebrandcrème mee

Aan het eind van de ochtend trekken de buien weg en wordt het beter weer boven Volkel. In de middag loopt de temperatuur op naar 25 graden en schijnt regelmatig de zon. Dat houdt wel in dat bezoekers zich goed moeten insmeren, want de zonkracht ligt tijdens de eerste helft van de middag tussen de 6 en 7. Dat betekent dat een lichte, onbeschermde huid binnen een kwartiertje kan verbranden.

Zaterdag zal het vaker regenen tijdens de Luchtmachtdagen. Tussen de buien door wordt het in Volkel 22 graden bij een matige westenwind.

Lees ook het actuele weerbericht Nederland.

Foto: ANP

Tags:

Muggen, je ziet ze niet maar hoort ze wel en ze werken je vreselijk op de zenuwen. Wij vertellen je wat de ideale weersomstandigheden voor de steekmug zijn. Lees meer

Afgelopen nacht waren de lichtende nachtwolken die we gisteren aankondigden daadwerkelijk te zien en hoe! Lees meer