Gewonden bij noodweer Duitsland

Bij de zware onweersbuien die in de nacht van woensdag op donderdag over Duitsland raasden, zijn verschillende gewonden gevallen in de deelstaat Brandenburg. De regio Berlijn werd eerder op woensdag al getroffen door zware onweersbuien met veel neerslag en zeer zware windstoten.

In Oranienburg, in de deelstaat Brandenburg, raakten woensdagavond elf mensen gewond door een gebroken boomtop. In Mecklenburg-Vorpommern raakten zeven gasten van een huwelijksfeest ernstig gewond door een vallende tak. Na een brand, veroorzaakt door een blikseminslag op zolder, is een vrijstaand huis in Saksen-Anhalt niet langer bewoonbaar, aldus de politie. Niemand raakte gewond.

Chaos in Berlijn

Het noodweer leidde in Berlijn tot chaos. Meteorologen van de Deutsche weerdienst DWD melden dat de Duitse hoofdstad getroffen werd door hevige regen- en onweersbuien met windvlagen van ruim 100 kilometer per uur. Dat veroorzaakte chaos op de weg en op het spoor. Het treinverkeer lag ruim twee uur stil vanwege diverse storingen en omgewaaide bomen op het spoor. Snelwegen werden onbegaanbaar door overstromingen of omgewaaide bomen.

Foto: AFP

Tags:

Afgelopen nacht waren de lichtende nachtwolken die we gisteren aankondigden daadwerkelijk te zien en hoe! Lees meer

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Het weerbeeld bestaat dit jaar uit een mix van zon, wolken en vooral in de middag enkele buien. Lees meer