Kou voor even terug in noordoosten VS

Het noordoosten van de Verenigde Staten moet nog even wachten op de lente. Staten als Maine, Vermont en New Hampshire krijgen te maken met winterweer.

Doordat de wind geleidelijk vanuit het noorden gaat waaien koelt het af tot dicht bij het vriespunt en kan naast koude regen lokaal ook sneeuw vallen. Maine en Vermont maken de grootste kans op winterse neerslag. Tijdens de nachtelijke uren ligt de temperatuur daar rond het vriespunt en valt regionaal sneeuw. Overdag valt smeltende sneeuw of regen bij temperaturen van 2 tot 5 graden boven nul.

De neerslag in Maine, Vermont en New Hampshire houdt aan tot en met woensdag. Daarna stroomt zachtere lucht binnen, waarbij nog een paar buien voorkomen. In totaal valt komende dagen in het noordoosten op grote schaal 20 tot 30 millimeter regen. Lokaal kunnen de hoeveelheden nog iets hoger uitpakken. Extreme hoeveelheden zijn dit niet voor het gebied en de tijd van het jaar.

Foto: EPA

Tags:

Cycloon An ligt momenteel ten oosten van Australië. Naar verwachting zal de cycloon woensdagochtend het noorden van de Australische deelstaat Queensland bereiken. Lees meer

Haal je zonnebrandcrème maar vast uit de kast, na het weekend belooft het namelijk flink zonnig te worden! Met zonkracht 6 kun je zo verbranden. Lees meer