Cycloon Ann woensdag aan land bij Australië

Cycloon Ann is op weg naar Queensland. Ann ligt momenteel ten oosten van Australië. Naar verwachting zal de cycloon woensdagochtend het noorden van de Australische deelstaat bereiken.

Ann is een tropische storm met windsnelheden van windkracht 10 en windstoten tot circa 120 kilometer per uur. Komende dagen trekt Ann westwaarts. De noordelijke punt van Queensland wordt woensdagochtend bereikt. Daarbij vervalt Ann snel tot een depressie. Tijdelijk kan ter hoogte van het Cape Melville National Park storm, windkracht 9, worden gemeten. Ook is er kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

De cycloon brengt erg veel regen met zich mee. Er kan in korte tijd meer dan 100 millimeter vallen. Lokaal valt er meer dan 200 millimeter.

Foto: NASA

Tags:

In De Bilt is vandaag een luchtdruk van 1041 hPa gemeten. Nog nooit was de luchtdruk op het hoofdstation in mei zo hoog als vandaag. Lees meer

In het noordoosten van de VS wordt het komende dagen weer even winters. Er valt op grote schaal koude regen en (natte) sneeuw. Lees meer