Richting Pasen warmer

Het is vanmiddag 4-6 graden kouder dan normaal, maar komende week gaat de temperatuur flink omhoog. Goed nieuws voor wie er lekker op uit wil trekken tijdens het paasweekend. Het grootste deel van het paasweekend blijft het waarschijnlijk droog met veel ruimte voor de zon. Met een graad of 20 is het heerlijk om naar buiten te gaan.

De komende week loopt de temperatuur steeds verder op en wordt het wederom volop lenteweer. Op Goede Vrijdag kan op veel plaatsen het kwik uitkomen op een graad of 18. In het zuiden en oosten wordt het 19-20 graden. Aan de kust is het net wat frisser met 15-17 graden, maar dit is nog steeds zacht voor de tijd van het jaar. Normaalgesproken wordt het 11-14 graden.

Kou keert niet terug

Voor wie er lekker op uit wil in het paasweekend is er goed nieuws: zoals het er nu uitziet blijft het op de meeste plaatsen droog. Daarnaast is er waarschijnlijk veel ruimte voor de zon. De trend naar het paasweekend laat zien dat het flink warmer wordt, maar hoe warm het tijdens de feestdagen precies wordt moet nog duidelijk worden. De kans is groot dat het warmer dan normaal blijft met op veel plaatsen 18-21 graden. Het wordt zeker niet zo koud als dit weekend.

Warm paasweekend zeldzaam

Tijdens Pasen is het vaker koud dan warm weer. Sinds 1901 is het 4% van alle paasweekenden voorgekomen dat het zonnig weer met 20 graden of meer was. Vorig jaar was het een grijs en regenachtig paasweekend. Met maxima van 7-9 graden was het toen ook flink kouder dan normaal voor de tijd van het jaar.

Lees hier meer over koud weer tijdens Pasen in het verleden: Vaker koud dan warm en zonnig met Pasen.

En wat bepaalt eigenlijk de datum van Pasen? Dat lees je hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Een, door een niet optimale kwalificatie, getergde Max Verstappen zal morgen in de race proberen op te schuiven. Het weer zorgt niet voor spektakel. Lees meer

Op een aantal plaatsen viel een forse laag sneeuw. De sneeuw en zware windstoten hebben geleid tot grootschalige stroomuitval en snelwegen zijn gesloten. Lees meer