Zonnig en warm tijdens GP Australië

Ook dit jaar is de eerste race van de Formule 1-kalender de GP van Australië. Voor toeschouwers ter plaatse wordt het heerlijk weer. Het blijft droog en de zon schijnt regelmatig. Zondag is het tijdens de race behoorlijk warm met circa 28 graden.

Anderhalve week geleden was het nog zinderend heet in Melbourne. Op 1, 2 en 3 maart kwam de maximumtemperatuur uit op 36-37 graden.

Vrijdag, tijdens de vrije trainingen, is het wisselend bewolkt. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 21 graden.

Zaterdag, tijdens de 3evrije training en de kwalificatie, is het zonniger en wordt het een stuk warmer. De middagtemperatuur komt uit rond 26 graden.

Zonnig en warm tijdens de race

Zondag verloopt zonovergoten en flink warm. Tijdens de race is het circa 28 graden. De luchtvochtigheid is niet al te hoog en daardoor is het prima uit te houden. Bovendien waait er een matige zuidoostenwind.

Zonkracht 8

Bij zonnig weer schijnt de zon in Melbourne aan het begin van de middag met zonkracht 8. Zonder antizonnebrandmiddelen kan je dan zeer snel verbranden. Dit geldt sowieso voor beide weekenddagen, maar ook vrijdag schijnt de zon tijdens zonnige momenten met zonkracht 8.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Ongeveer dertig woningen in het Duitse dorp Roetgen, in de buurt van Aken en Vaals, zijn woensdag door een tornado beschadigd. Lees meer

Komende dagen veel sneeuw in vooral de noordelijke delen van de Alpen. Komend weekend uitstekend wintersport weer. Lees meer