Uitstekend wintersportweer tijdens voorjaarsvakantie

Het is zonnig en droog in de Alpen en zeer waarschijnlijk blijft dit tot ver in de volgende week zo. De wintersportomstandigheden zijn uitstekend, want er ligt overal voldoende sneeuw. Overdag dooit het regionaal flink, maar in de nachten vriest het en kunnen pistes prima worden geprepareerd.

Een krachtig hogedrukgebied zorgt voor zonnig en droog weer in de Alpen. Ook waait het nauwelijks en daardoor is het uitstekend wintersportweer. Neem wel zonnebrandcrème mee, want op hoogte in de Alpen schijnt de februarizon soms al met zonkracht 4.

Oostenrijk

In grote skigebieden zoals Skicircus Saalbach Hinterglemm en Salzburger Sportwelt (Ski Amadé) ligt ruim een meter in het dal en meer dan twee meter sneeuw hoger op de pistes. In de nachten en ochtenden vriest het veelal matig. Overdag warmt de zon de lucht flink op. In de lagere dalen wordt het ’s middags een graad of 9. Op 2000 meter hoogte komt de temperatuur maar een paar uur net boven 0. Het blijft tot ver in de volgende week zonnig en droog.

Frankrijk

Ook in de Franse Alpen ligt ruim voldoende sneeuw. De laatste sneeuwval vond eergisteren plaats. In skigebied Espace Killy (Tignes, Val-d’Isère) ligt 130-230 cm sneeuw op de pistes. In Les Trois Vallées (Val-Thorens, Les Ménuires) ligt nog iets meer met 200-285 cm. Het is tot ver in de volgende week volop zonnig met aanvankelijk vrij hoge temperaturen. Onderin het dal zijn maxima van een graad of 10 mogelijk, maar in de loop van volgende week wordt het weer wat kouder. Op 2000 meter komt het kwik overdag tot en met zondag een paar uur boven 0 en daarna blijft het op deze hoogte waarschijnlijk de hele dag vriezen.

Winterberg (Sauerland)

Er ligt ruim een halve meter sneeuw op de pistes in Winterberg. Komende tijd is het droog en zonnig, maar dooit het wel flink. Overdag wordt het 5-9 graden en in de nachten komt het kwik maar net onder 0. Het zal dus niet meevallen om de pistes goed te houden.

Droog op de wegen naar de wintersport

In regio noord is het komende week voorjaarsvakantie. Voor iedereen die vrijdag of komend weekend met de auto richting de Alpen reist zal het weer weinig problemen veroorzaken. Het is zonnig en droog. Doordat het volgende week ook in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk vakantie is worden wel fikse files verwacht.

Foto: ANP

Tags:

De Amerikaanse westkust maakt zich op voor grote hoeveelheden neerslag. Vooral in de noordelijke helft van Californië zal op grote schaal 100 mm vallen. Lees meer

Het einde van de winter is nu echt in zicht! Vrijdag kan het voor het eerst dit jaar 15 graden worden. Tijd om een terrasje te pakken? Lees meer