Ongelukken op A2 door gladheid

Op de A2 bij Nieuwegein is een automobilist donderdagmorgen rond 06.00 uur door gladheid rondgetold en tegen de vangrail in de middenberm geklapt. In de file die daarop ontstond, gebeurden vervolgens weer aanrijdingen. Twee van de vijf rijstroken werden afgesloten, waardoor er op het hoogtepunt ruim 20 kilometer file stond tussen Waardenburg en Nieuwegein.

Rijkswaterstaat heeft extra gestrooid op de linkerrijstrook. Rond 8.30 uur waren alle rijbanen weer open, maar het duurde nog lang voor de file was opgelost.

Zeeland

Ook in Zeeland ging het zeker tien keer mis. Bij Middelburg was er als gevolg van de gladheid een aanrijding. Op de A58 richting Bergen op Zoom is een rijbaan afgesloten wegens opruimwerkzaamheden, die nog 1,5 uur zullen duren. Verkeer wordt omgeleid via de op- en afritten.

Even verderop belandden bij Tholen twee auto’s in de sloot, nadat de bestuurders door gladheid de macht over het stuur verloren. Het ongeval vond rond 05.40 uur plaats. Eén persoon moest voor controle naar het ziekenhuis. Ook op andere plaatsen in Zeeland raakten auto’s van de weg. Daarbij raakten drie mensen gewond.

Vooral glad op bruggen

Er geldt een waarschuwing voor lokale gladheid. In grote delen van het land ligt de temperatuur rond het vriespunt. Vooral kleine (stalen) bruggen kunnen glad zijn.

De gladheid zal halverwege de ochtend verdwijnen. Komende avond en nacht gaat het opnieuw vriezen. Door rijpvorming kan het lokaal opnieuw glad worden. Ook de nachten daarna verlopen koud. Daarbij gaat het in de nacht naar zondag regenen en sneeuwen. Vooral het oosten maakt dan kans op gladde wegen.

Foto: ANP

Tags:

Komende jaren een wordt oppervlakte van 320.000 voetbalvelden aan asbestdaken vervangen door zonnepanelen. Lees meer

Komende twee nachten zijn topnachten voor het spotten van vallende sterren. De sterrenregen wordt veroorzaakt door de Geminiden. Lees meer