Kitesurfen voor Serious Request bij Noordkaap

Ondanks het ‘ontzettend heftige weer’ heeft Kevin Langeree donderdag kunnen kitesurfen op de Barentszee bij de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. Deze actie is onderdeel van de Noordkaap Challenge, waarmee geld wordt opgehaald voor 3FM Serious Request. Humberto Tan is mee als fotograaf.

Het is er koud en in de winter is het er overdag maar een paar uur licht. “Ik ben hier samen met Humberto naar toe gereden. Zijn passie is fotografie, de mijne is kitesurfen. Vanaf het vliegveld moesten we nog zes uur rijden. We waren nog geen half uur onderweg, toen we al Noorderlicht zagen. We zijn bij een bevroren meertje gestopt en ik heb bij -12 mijn wetsuit aangetrokken om voor Humberto te poseren. Dat was voor ons allebei zó’n bijzonder moment!”, vertelt Kevin enthousiast.

Kevin Langeree is wereldkampioen kitesurfen. “Ik denk dat ik de eerste ben die in de winter op deze plek is gaan kiten”, zegt hij. “Dit is één van de heftigste zeeën ter wereld. Het weer is heel verraderlijk en het wordt amper licht. De kou, sneeuw en de schemer maken het surfen hier heel speciaal. Extra gaaf. Ik zit nog helemaal vol adrenaline.”

Goed doel

Kevin droeg een speciaal, extra dik pak dat hem 1,5 uur warm hield. Eigenlijk wilde hij rond de Noordkaap kiten, bij het monument op het noordelijkste puntje. “Maar er was geen vissersboot die wilde uitvaren om me in de buurt van dat punt af te zetten, vanwege de hoge golven. Daarom ben ik iets zuidelijker zelf het water opgegaan, bij windvlagen van soms wel windkracht 7 of 8.”

Met zijn actie zamelt Kevin geld in voor 3FM Serious Request. De radiozender haalt dit jaar geld op voor reanimatie in Nederland, bescherming bij natuurgeweld én noodhulp bij oorlog en conflicten. Vanaf dinsdag tot kerstavond komende 3FM-dj’s weer in actie voor het Rode Kruis. Op de Instagrampagina van Kevin Langeree staat een link naar zijn doneerpagina.

Vrijdag vliegt de kitesurfer weer naar huis, om maandag weer te vertrekken naar Kaapstad, waar hij traint. “Ik ga inderdaad van het noordelijkste puntje een heel eind naar het zuiden. Van de kou naar de warmte.”

Foto: ANP Humberto Tan

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
14 december 2018

2018 in top-3 warmste jaren

Opnieuw gaat een jaar als uitzonderlijk warm de boeken in. Dit jaar kan een top-3-notering in de lijst met warmste jaren niet meer ontgaan. Lees meer

Hoewel de zon het de laatste weken wat laat afweten, was het dit jaar ongekend zonnig. Nog nooit zijn in De Bilt zoveel zonuren geregistreerd als dit jaar. Lees meer