Natte aanloop naar droog raceweekend in Brazilië

Het Formule 1-seizoen zit er bijna op. Er moeten nog twee races worden verreden. Aankomend weekend is Brazilië het strijdtoneel van de Formule 1 op het Autódromo José Carlos Pace, in de volksmond bekend als Interlagos. Tijdens de vrije training op vrijdag is kans op regen, de kwalificatie en de race verlopen droog.

Lewis Hamilton is inmiddels wereldkampioen, maar het Formule 1-seizoen is nog niet voorbij. Dit weekend staat de één na laatste race op het programma in het Braziliaanse Sao Paulo. De eerste vrije training is vrijdagmiddag 15:00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de tweede vrije training vier uur later. Het weerbeeld is vrijdag bewolkt en er zijn perioden met regen. Koud is het niet met maximaal 24 graden.

Zaterdag tijdens de derde vrije training om 16:00 uur en de kwalificatie om 19:00 uur is het zeer waarschijnlijk droog. Er zijn wolkenvelden en zo nu en dan schijnt de zon. De temperatuur stijgt opnieuw naar 24 graden.

Droge race

Zondag start de race om 18:10 uur Nederlandse tijd. De coureurs rijden hun 71 rondes op het circuit van Interlagos onder droge omstandigheden. De zon schijnt geregeld en het wordt opnieuw een graad of 24. De wind waait uit het zuiden en is meest matig.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: AFP

Tags:
slecht weer tijdens intocht Sinterklaas in Dokkum

Slecht weer hoort voor ons gevoel bij de intocht van Sinterklaas. Maar of het echt vaak zo slecht is bij de binnenkomst van de Sint lees je in dit artikel. Lees meer

De Australische overheid heeft vanwege de gevaarlijke bosbranden in het land opdracht gegeven tot evacuatie van veel dorpen en steden aan de oostkust. Lees meer