Strandexploitanten stralen: beste zomer ooit

Met opnieuw een stralend zomerse dag blikken de 321 strandtenthouders langs de Noordzeekust terug op een recordzomer qua omzet. ,,Dit is de beste zomer ooit – dat denk ik wel”, zegt Stephan van der Stee van Strand Nederland, de belangenorganisatie van strandpaviljoenhouders. ,,Als je met meer dan honderd zomerse dagen dit jaar geen geld kunt verdienen, dan gaat het je nooit lukken.”

Hij schat dat de exploitanten deze recordzomer tussen de 10 procent en sommigen zelfs bijna 100 procent meer omzet hebben gedraaid. ,, Maar pas op, hè. Omzet is nog geen winst. En vorig jaar hadden we met een grotendeels verregend zomerseizoen te maken.”

Precieze omzetcijfers van zijn leden heeft Van der Stee nog niet. ,,Maar iedereen heeft in de plus gedraaid. Als je met zo’n zomer je omzet niet weet te verbeteren, dan kun je beter iets anders gaan doen.”

Veel strandtenten al weggehaald

Van de 321 strandtenten staan er 163 permanent langs de kust, zoals in Zeeland, Hoek van Holland, Scheveningen, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort. Van de 158 tijdelijke paviljoens is inmiddels ongeveer de helft weggehaald. ,,Er zijn er al zat die hebben ingepakt. Je kunt tenslotte maar beter droog inpakken dan nat je spullen naar de opslag brengen.”

Tags:
13 oktober 2018

Leslie trekt naar Portugal

Terwijl we in Nederland nazomeren, maakt Portugal zich op voor orkaan Leslie. Ter hoogte van Lissabon gaat Leslie aan land. Lees meer

En alweer hebben we er een warmterecord bij. Niet eerder werd het zo laat in het jaar nog zomers warm in De Bilt. Dit jaar telt een recordaantal van 55... Lees meer