Vanaf het weekend wordt het kouder!

kouder weer op komst dus zet je muts op

Het zachte weer is voorbij! Vanaf komend weekend wordt het kouder en na weken zonder vorst kan het ’s nachts weer vriezen. Verwacht geen winterkou en van schaatspret zal met de huidige verwachting al helemaal geen sprake zijn. Overdag wordt het namelijk een graad of 6 en dat is een normale temperatuur voor januari.

In deze zachte winter is het opvallend dat de temperatuur normaal wordt voor de tijd van het jaar. Vrijwel constant waren de temperaturen namelijk hoger dan gebruikelijk. De gemiddelde wintertemperatuur tot nu toe bedraagt 6,1 graden, terwijl 3,6 graden normaal is. Omdat het zo lang zacht is geweest, voelen de normale temperaturen van volgende week een stuk kouder aan.

Kouder weer met kans op mist

Vanaf zaterdag krijgt Nederland te maken met rustig weer. Daarbij blaast een noordwestenwind vrij koude lucht naar ons land. Overdag wordt het een graad of 6 en ’s nachts kan het een paar graden vriezen. Wel liggen hardnekkige mist en laaghangende bewolking op de loer. Daardoor kan de temperatuur overdag een stuk lager uitvallen. Écht winterweer wordt het voorlopig niet. Sneeuw en ijzige kou zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Lees ook ons uitgebreide weerbericht voor Nederland.

Door de zachte appel heen bijten

Komende dagen is nog niets van kouder weer te merken. Het is zeer zacht met dinsdag en woensdag maxima van 10-13 graden. Bovendien regent het regelmatig en is het ook onstuimig. Meer over het weer van deze week lees je in onze weekverwachting.

Foto: ANP

Tags:
brandweerman loopt langs verbrand bos branden onder controle Australië

De branden in Australië zijn deels onder controle. Deze week staat regen op het programma en dat helpt de brandweer enorm. Lees meer

Thermometer in graden Celsius bij temperatuur rond vriespunt nul graden

Hoe heeft Celsius zijn eenheid voor temperatuur bepaald? Het nulpunt komt overeen met het smeltpunt van ijs en het kookpunt van water is 100 graden Celsius. Lees meer