Winterweer met veel sneeuw in de VS

Een neerslaggebied met zware sneeuwval in het middenwesten van de Verenigde Staten is op weg naar Washington. De sneeuwval heeft enkele automobilisten in Missouri al in de problemen gebracht. Daarnaast werden tientallen vluchten geannuleerd.

Het neerslaggebied teisterde vrijdag de staten Kansas en Missouri en veroorzaakte zaterdag ook problemen. Ook delen van Iowa, Illinois, Indiana en Ohio werden getroffen, volgens de Amerikaanse meteoroloog Andrew Orrison van het Weather Prediction Center.

De meeste sneeuw viel in gebieden ten westen van St. Louis. Meer dan 1.200 automobilisten in Missouri waren gestrand. Tientallen vluchten werden geannuleerd op St. Louis Lambert International Airport. Op Twitter noemde de luchthaven de sneeuwval een van de grootste winterstormen in jaren.

In Washington zal vandaag naar verwachting 15 tot 20 centimeter sneeuw vallen, volgens de National Weather Service. Virginia krijgt nog meer sneeuw te verwerken. New York City en andere delen van het noordoosten worden waarschijnlijk gespaard.

Foto: EPA

Tags:

Gevaar voor lawines. Duizenden inwoners en toeristen zitten vast in de wintersportplaats Balderschwang in het uiterste zuiden van Duitsland. Lees meer

In Oostenrijk valt de komende dagen veel sneeuw. In sommige regio's komt weer een sneeuwdump. Hoog in de bergen waait het hard en gaat het tijdelijk spoken. Lees meer