Duizenden mensen vast in skioord Beieren

Duizenden inwoners en toeristen zitten zondag vast in de wintersportplaats Balderschwang in het uiterste zuiden van Duitsland. De enige weg naar het dorp in Beieren is afgesloten vanwege het gevaar voor lawines. Net over de grens in Oostenrijk is een lawine geweest. Daarbij vielen geen gevonden.

De gestrande mensen hoeven voorlopig niet te worden geëvacueerd. Balderschwang heeft nog elektriciteit. Het is niet duidelijk wanneer het dorp weer bereikbaar is.

Doden bij lawine Lech

Drie Duitsers zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een lawine in het Oostenrijkse Lech. Een vierde persoon wordt vermist. Het zoeken is gestaakt vanwege zware sneeuwval en het gevaar van nieuwe lawines.

Volgens de Oostenrijkse politie zijn de slachtoffers mannen van 57, 36 en 32 jaar oud. Ze kwamen uit het zuiden van Duitsland. De vermiste is 28 jaar oud. De vier waren met elkaar bevriend en samen aan het skiën.

De echtgenote van een van de vier had zaterdag alarm geslagen. Dankzij het signaal van hun mobiele telefoons wisten de reddingsploegen waar ze waren. Het viertal is waarschijnlijk over een afgesloten piste gegaan, waar ze werden meegesleurd door de sneeuwmassa. Ze hadden een nooduitrusting bij zich, waaronder een speciale airbag. Die moet ervoor zorgen dat mensen niet onder de sneeuw terechtkomen, maar toch werden ze bedolven.

Foto: AFP

Tags:
14 januari 2019

Vuil winterweer op komst

Er is vuil winterweer op komst met grote kans op gladheid. Sneeuwpret op grote schaal of schaarsbaar natuurijs zit er waarschijnlijk niet in. Lees meer

Een neerslaggebied met zware sneeuwval in het middenwesten van de Verenigde Staten is op weg naar Washington. Lees meer