Ook zomervakantie regio midden start volop zomers

Vakantiegangers in eigen land kunnen rekenen op een aantal warme en zonnige dagen. Vooral zondag en maandag wordt het heet met in het zuiden maxima van 30-32 graden. Ook is het perfect strandweer met 25-27 graden aan zee! Daarbij kan zeewind voor wat verkoeling zorgen. Dinsdag, de start van de Nijmeegse Vierdaagse, neemt de kans op lokale onweersbuien toe. Een enkele plensbui kan plaatselijke verlichting brengen, maar daarmee is de droogte nog lang niet voorbij.

Het weekend begint heerlijk met morgenvroeg alleen wat sluierbewolking. Over het noorden en noordoosten trekken wolkenvelden en is het wisselend bewolkt. In de middag ontstaan vooral in het zuidoosten een paar stapelwolken.  Verder is het zonnig en moet worden opgepast voor verbranding. Met zonkracht 7 kun je binnen 15 minuten verbranden!

Het is behoorlijk warm, want er staat weinig wind uit een noordwestelijke richting. Door de aanlandige wind is het op de stranden koel met circa 21 graden. Achter de duinen is het al snel 23 of 24 graden en dit geldt ook voor de noordelijke provincies. In de Randstad is het circa 25 graden en verder naar het oosten en zuiden wordt het 26-29 graden.

Zondag blijft het zonnig en wordt het met een oostenwind beduidend warmer. Het wordt 25 graden op de stranden, 27 à 28 in het westen en noorden en 29 in het midden en oosten. In het zuiden wordt het tropisch warm met de hoogste temperaturen in Noord-Limburg: 32 graden! In de tweede helft van de middag daalt de temperatuur een aantal graden op de stranden door zeewind. Maandag wordt het net zo heet als op zondag. Het midden en zuiden krijgen in de loop van de dag te maken met wolkenvelden. In de avond is er een kleine kans op een regen- of onweersbui.

Toenemende buienkans | Zwoele vierdaagsefeesten

Wie dit weekend feest viert in Nijmegen hoeft geen jas mee te nemen. Het blijft zwoel in de binnenstad met rond middernacht temperaturen van circa 18 graden. Na het weekend is het zelfs nog ruim 20 graden om 00 uur. Kouder dan 16 graden wordt het überhaupt niet en dat betekent dat vierdaagselopers ook meteen met korte mouwen kunnen starten.

Vanaf dinsdag, de start van de Nijmeegse Vierdaagse, neemt de kans op lokale (onweers)buien toe. Verder is er ook nog steeds ruimte voor de zon en dat betekent dat het tijdens de Vierdaagse meestal droog is. Als een bui over de wandelroute trekt, regent het niet lang. Wel kan het even flink plenzen. Dinsdag is het broeierig warm met 28 graden, daarna wordt het een graad of 24. Daarmee heeft het binnenland hogere temperaturen dan de kustgebieden, daar wordt het vanaf dinsdag 21-23 graden.

Droogte niet voorbij!

De lokale plensbuien zorgen er hooguit voor dat het neerslagtekort minder snel oploopt of stagneert. Voorlopig komt geen eind aan de droogte. Daarvoor is een wisselvallige periode nodig die minstens enkele weken aanhoudt. Dat is niet de huidige verwachting. Bovendien is de bodem zo droog, dat water van een stortbui snel wegstroomt in sloten en riolen. Iets dieper in de grond blijft het droog.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Vakantiegangers in eigen land kunnen rekenen op een aantal warme en zonnige dagen. Vooral zondag en maandag wordt het heet […] Lees meer

Vakantiegangers in eigen land kunnen rekenen op een aantal warme en zonnige dagen. Vooral zondag en maandag wordt het heet […] Lees meer