In Drenthe lokaal maandsom regen gevallen

De aangekondigde zware buien trokken vanavond over het noorden van het land. Vooral in Groningen en Noord- en Oost-Drenthe waren er veel onweersontladingen. Door de lage treksnelheid van de buien is plaatselijk wateroverlast ontstaan. In Drenthe en Groningen viel lokaal een maandsom neerslag in een paar uur tijd. De buien trokken naar het westen tot noordwesten en namen langzaam in activiteit af.

De grootste neerslagsommen waren voor het oosten en noorden van Drenthe en het zuiden van Groningen. Eext (ten oosten van Assen) noteerde met 73 mm de meeste neerslag. Veendam kreeg 67 mm te verwerken. In Tweede Exloërmond viel 65 mm en in Assen 51 mm. Uit de regio rond Emmen kwamen metingen van 25-30 mm in korte tijd. In het Groningse Zuidbroek is 43 mm regen gemeten en in Bedum 29 mm. Op Twitter waren meldingen van ondergelopen straten in o.a. Assen, Eext, Borger, Gasselte, Emmen, Erica en Gieten. Ter vergelijk: een normale maandsom neerslag in mei in Nederland is 61 mm.

Neerslagsom op KNMI-meetpunten van zondagochtend 10:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur.

Zeeland 14 graden, Oost-Groningen 25 graden vanmiddag

De temperatuurverschillen in het land waren vandaag bijzonder groot. In het westen van Zeeland is het amper 14 graden geworden en in het oosten en noorden werd het 20-25 graden. In Nieuw Beerta (in het oosten van de provincie Groningen) was vandaag met een maximumtemperatuur van 25,3 graden zelfs een zomerse dag.

Foto: Sonja Wijer Kort (Borger, Drenthe)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De aangekondigde zware buien trokken vanavond over het noorden van het land. Vooral in Groningen en Noord- en Oost-Drenthe waren […] Lees meer

De aangekondigde zware buien trokken vanavond over het noorden van het land. Vooral in Groningen en Noord- en Oost-Drenthe waren […] Lees meer