Foto van eekhoorn gaat viral, jouw foto ook?

Foto van eekhoorn gaat viral

Dick van Duijn is visboer in Noordwijk en zeer verdienstelijk fotograaf. En sinds deze week gaat zijn foto van een eekhoorn volstrekt viral. De foto van de grondeekhoorn die aan een bloem ruikt, gaat de hele wereld over. Fox News, Daily Mail, NBC – iedereen publiceert de foto waarop het beestje nét de ogen sluit en het licht volgens Van Duijn ook nog eens goed valt. “Mijn foto staat in alle grote media”, verklaart hij trots tegen Omroep West.

Ook in Nederland was de foto overal te zien: Beau, Hart van Nederland en RTL Nieuws. Zelf blijft Van Duijn nuchter onder de aandacht. “Op het moment dat je klikt, weet je dat je een bijzondere foto hebt. Ik had er in één keer 45.000 volgers bij op Instagram. Je krijgt waardering voor je werk.”

De foto is genomen in Oostenrijk. “Ik wist dat in Wenen veel van deze nieuwsgierige grondeekhoorns zitten, dus ben ik er in juni voor drie dagen naartoe gegaan. Als je door de zoeker kijkt zie je al dat het een mooie foto is, maar toen ik ‘s avonds achter de computer zat zag ik pas hoe geweldig het was. Het licht was perfect en alles kwam samen”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

Stuur ons jouw mooiste weer- en natuurfoto’s

Bij Weeronline zijn we dol op foto’s en video’s van het weer of de natuur. Maak jij mooie foto’s of video’s? Deel ze dan met ons. Dit kun je doen door:

Wanneer je de foto’s naar ons mailt of deelt met ons in een privébericht gaan we er vanuit dat we jouw toestemming hebben om ze te gebruiken in onze nieuwsberichten en op social media.

Tags:

Nederlandse militairen gaan aan de slag op Bahama's. Het opruimen van de ravage wordt komende dagen bemoeilijkt door slecht weer. Lees meer

droogte

De grondwaterstand door droogte in delen van Oost-Nederland is nog lager dan in 2018. De natuur in kwetsbare gebieden loopt daardoor grote schade op. Lees meer