Onweersbuien tijdens F1 GP Singapore?

Tropische onweersbuien liggen tijdens het komende F1 weekend in Singapore op de loer, maar meestal blijft het droog. De neerslagkans ligt vrijdag op 30% en zaterdag en zondag op 35%. De meeste buien houden zich op ten noorden van Singapore, maar overdag kan ook boven de stad een enkele stevige tropische onweersbui ontstaan. De buien zijn kort en hevig, waardoor het grootste deel van de tijd droog verloopt. Het is zweten met 27-32 graden en een zeer hoge luchtvochtigheid.  

Vrijdagmiddag vindt in Singapore de eerste vrije training plaats. In Nederland is het tijdens de start van de training 10:30 uur en in Singapore 16:30 uur. De zon gaat om 19:00 uur onder. Dat betekent dat de eerste vrije training nog in het licht wordt gereden. De tweede vrije training duurt van 14:30-16:00 uur Nederlandse tijd en van 20:30-22:00 uur Singaporese tijd.

Vooral tijdens de eerste vrije training is er een kleine kans op een regen- of onweersbui. De tweede training verloopt waarschijnlijk droog. Overdag wordt het 32 graden en in de avond daalt de temperatuur langzaam naar 27 graden.

Kwalificatie en race waarschijnlijk droog

Zaterdag is de neerslagkans net wat groter dan op vrijdag. De derde vrije training wordt net in het laatste uur voor zonsondergang afgewerkt en daarbij is kans op een stevige onweersbui. In de avond verdwijnen de buien weer uit de omgeving van Singapore. De kans dat de kwalificatie droog verloopt is groot.

Zondagavond van 20:10-22:10 uur (14:10-16:10 bij ons) vindt de race plaats. Overdag zijn nog buien actief, maar tijdens de race is het waarschijnlijk droog.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Update zware orkaan Florence: op weg naar North- en South Carolina als categorie 4 orkaan, windsnelheden van 220 km/uur, lokaal jaarsom aan regen en 4-5 meter stormvloed verwacht. Lees meer

Isaac trekt donderdag over de Bovenwindse Eilanden, maar de kans dat Sint Maarten wordt getroffen is klein. Sint Eustatius maakt een iets grotere kans. Lees meer