Video: noodweer door zware onweersbui met grote hagelstenen aan Gardameer

Hevige onweersbui met grote hagel aan het Gardameer

Vanavond was opnieuw sprake van noodweer met grote hagelstenen aan het Gardameer. De bui trok van zuidwest naar noordoost over het meer en veroorzaakte daarbij in sommige badplaatsen veel overlast. Er vielen hagelstenen van 2-4 cm groot. 

Kans op noodweer komende dagen kleiner

De kans op buien in het noorden van Italië is komende dagen een stuk kleiner, maar een lokale onweersbui blijft vooral in de avond wel mogelijk. Overdag is het vrij zonnig bij maxima van 28 graden. Aan het einde van de dag kan het weer lokaal snel omslaan. Als er een bui ontstaat kan dit nog steeds een hele felle onweersbui met hagel zijn. Vakantiegangers aan o.a. het Gardameer doen er daarom goed aan de weerberichten nauwlettend te volgen.

Noodweer met grote hagelstenen vanavond aan het Gardameer

Week geleden ook al hevig noodweer aan Gardameer

Vorige week kwam het aan het Gardameer ook al tot noodweer met grote hagelstenen. Op campings aan het Gardameer waren tentharingen losgekomen en stonden sommige tenten tot kniehoogte in het water. Ook in het noorden van Frankrijk en in de Alpen kwam het toen tot overlast door zware onweersbuien.

Lees hier het Europese weerbericht voor de komende dagen.

Beeld: Jeroen Waterreus

Tags:
Ring of Fire

Extreme hitte en onweersbuien teisteren komende tijd de Verenigde Staten. De zogenaamde 'Ring of Fire' is namelijk weer losgebarsten. Lees meer

Overstromingen Zwitserland

Hevige onweersbuien en modderstromen hebben overstromingen veroorzaakt in Zwitserland. Tijdens noodweer zijn 2 mensen vermist geraakt. Lees meer