Twee vermisten na overstromingen in Zwitserland

Overstromingen Zwitserland

Hevige onweersbuien en modderstromen hebben overstromingen veroorzaakt in Zwitserland. Tijdens noodweer in het zuiden van Zwitserland zijn een 37-jarige man uit Genève en een 6-jarig meisje vermist geraakt. Ze zaten in een auto die werd meegesleurd door het water van de rivier Losentse. Het is niet duidelijk of de twee vader en dochter zijn.

De rivier overstroomde door hevige onweersbuien en modderstromen. Bij Chamoson zijn wegen afgesloten en ook is een kabelbaan dichtgegaan. Bijna een jaar geleden werd Chamoson ook al overspoeld door een enorme modderstroom die veel schade aanrichtte.

In het zuiden en oosten van Zwitserland komen maandag opnieuw flinke onweersbuien voor, evenals in het westen van Oostenrijk, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië. Lokaal kan 30-60 mm regen vallen. Aan het begin van de middag plensde het in Preonzo flink. In 1 uur tijd viel 27,2 mm neerslag.

De komende tijd houden de buien aan, maar zoals de verwachting er nu uitziet zal er niet zoveel regen vallen als maandag.

Foto: EPA

Tags:
Hevige onweersbui met grote hagel aan het Gardameer

Opnieuw was er sprake van noodweer met grote hagelstenen aan het Gardameer. Er trok een zware onweersbui over de (zuid)westkant van het eiland. Lees meer

Controle bosbrand Gran Canaria

De bosbrand in de bergen van het Spaanse eiland Gran Canaria is nog niet onder controle. De stevige wind maakt het blussen extra lastig. Lees meer