Bosbrand op Gran Canaria nog niet onder controle

Controle bosbrand Gran Canaria

De bosbrand in de bergen van het Spaanse eiland Gran Canaria is nog niet onder controle. In de nacht van zondag op maandag zijn nog eens honderden mensen in veiligheid gebracht. Verschillende dorpen waren zondag al geëvacueerd.

De sterke wind wakkert het vuur telkens weer aan, melden lokale media. De brand beperkt zich tot een oppervlakte van 1000 hectare en breidt zich niet uit, maar is ook nog niet gestabiliseerd. De komende tijd blijft er een krachtige tot harde wind staan (6-7 Bft.). Daarnaast is de kans op neerslag voorlopig zeer klein. Daarbij is het warm met maximumtemperaturen van 27-29 graden. Daardoor is het vuur lastig te bestrijden.

Verschillende straten van het eiland zijn afgesloten vanwege de brand en de rook. Toeristen op de stranden van het eiland zijn niet getroffen door de brand.

Foto: EPA

Tags:
Overstromingen Zwitserland

Hevige onweersbuien en modderstromen hebben overstromingen veroorzaakt in Zwitserland. Tijdens noodweer zijn 2 mensen vermist geraakt. Lees meer

Onweersbuien kunnen onverwachts en snel ontstaan. Met deze tips beperk je het gevaar als je wordt overvallen door hevig onweer! Lees meer