Tourrenners rijden naar de zon

De komende dagen gaat de Tour de France in zuidwestelijke richting naar het Centraal Massief. Vandaag staat met 230 kilometer de langste rit van de tour op het programma van Belfort naar Chalon-sur-Saône. Het parcours is eerst licht glooiend en later vlak, morgen wordt de ene heuvel na de andere afgewerkt. Dan gaat de etappe over 200 kilometer van Mâcon naar Saint-Étienne. Het weerbeeld is eerst bewolkt, maar de renners rijden naar de zon.

De etappe van vandaag van Belfort naar Chalon-sur-Saône is de langste etappe van deze tour. De renners vertrekken om 11:35 uur en finishen na 230 kilometer rond 17:00 uur. Het weerbeeld laat aanvankelijk wolkenvelden zien met kans op een bui. Bij de start is het zo’n 16 graden. Gaandeweg de rit naar het zuidwesten schijnt steeds vaker de zon en bij de finish is het 27 graden.

Morgen is de etappe 200 kilometer lang en gaan de renners van Mâcon naar Saint-Étienne. Het weerbeeld tijdens deze heuveletappe is vrij zonnig en bij de start om 12:30 uur is het al 25 graden. Bij de finish in Saint-Étienne om 17:30 uur is er een mix van zon en stapelwolken. De temperatuur ligt rond 27 graden.

Foto: AFP

Tags:

De tropische storm Barry, die richting de Amerikaanse zuidkust koerst, neemt toe in kracht. Door hevige regenval en stormvloed is kans op overstromingen. Lees meer

Rondom de Vierdaagse worden tal van activiteiten georganiseerd. Voor de 50e keer zijn er ook Vierdaagsefeesten. Dit kun je aan weer verwachten! Lees meer