Dit wordt het weer tijdens de Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten staan weer voor de deur. Het weer is dit jaar geen spelbreker en zorgt voor prima feestweer. Rondom de Vierdaagse worden tal van activiteiten georganiseerd. Voor de 50e keer zijn er ook Vierdaagsefeesten. Op maar liefst 40 verschillende podia is keus uit meer dan 1000 optredens.

De start van de Vierdaagsefeesten op zaterdag is nog wel wisselvallig. De zon schijnt geregeld, maar overdag moet rekening worden gehouden met een paar buien. Daarbij wordt geen onweer verwacht. De temperatuur stijgt naar een aangename waarde van ongeveer 21 graden. Zaterdagavond trekken de buien weg en schijnt de zon nog enkele uren. De temperatuur daalt naar 14 graden aan het eind van de avond.

Paraplu niet nodig

De paraplu kan zondag thuisgelaten worden, want het blijft de hele dag droog. Naast wolkenvelden schijnt in de middag geregeld de zon. De temperatuur is prima en stijgt naar 20 graden. Ook in de avond blijft het droog. Het is wel iets frisser dan zaterdagavond met aan het eind van de avond temperaturen van 13-14 graden.

Maandag is het fris met vrij veel bewolking en lokaal een licht spetterbuitje. Soms schijnt ook de zon. Met 19-20 graden is het koeler dan normaal, maar voor de diverse activiteiten is het zeker niet koud.

Prima wandelweer

Dinsdag begint dan de 103e Vierdaagse. Ten opzichte van voorgaande jaren is het dit jaar niet extreem warm voor de wandelaars. Het weerbeeld laat een mix zien van zon en stapelwolken en tijdens de eerste twee etappes blijft het zo goed als droog. Donderdag en vrijdag is wel kans op enkele buien.

De temperatuur is dinsdag bij de start in de vroege ochtend een graad of 11. Daarna stijgt de temperatuur geleidelijk naar 18 graden rond het middaguur en later in de middag wordt het een graad of 22. Vanaf woensdag wordt het wat warmer en bij de start liggen de temperaturen tussen 12 en 15 graden. Rond 8 uur is het opgewarmd naar 17 graden en rond het middaguur is het ongeveer 21-22 graden. De maxima komen uit rond de 24 graden. Prima wandelweer!

Foto: ANP

Tags:

De komende dagen gaat de Tour de France in zuidwestelijke richting naar het Centraal Massief. Het weerbeeld wordt steeds zonniger. Lees meer

In Griekenland hebben stevige onweersbuien de extreme hitte verdreven. Door het noodweer zijn zeker zes mensen omgekomen. Lees meer