Hollands zomerweer tijdens Pinkpop

Pinkpop krijgt prima zomerweer! Vrijdag is het droog met zonnige perioden en weinig wind. Met zonkracht 7 kun je snel verbranden. In het weekend neemt de kans op een bui toe. Vooral op zondag moet rekening gehouden worden met een enkele bui. Ook in het weekend is de zon geregeld te zien. De temperatuur ligt vrijdag en zaterdag rond 23 graden. Zondag is het een paar graden koeler.

Vrijdag begint de 49ste editie van Pinkpop. Tijdens de start is het prima weer met zonnige perioden, wat wolken en maxima van 23 graden. Omdat er weinig wind staat voelt het al snel aangenaam aan. Met UV-index 7 is het wel oppassen voor verbranding. Binnen een kwartier kun je al rood worden. Smeer je dus in!

’s Avonds daalt de temperatuur geleidelijk naar een graad of 16 en tijdens de nacht koelt het op de camping af naar circa 13 graden. Daarmee is het een paar graden warmer dan tijdens een normale juninacht. Het is verder droog met brede opklaringen.

Zaterdag begint prima met in de ochtend een lekker zomerzonnetje. Toch moet de regenponcho bij de hand worden gehouden. In de middag neemt namelijk de bewolking toe en er kan een bui ontstaan. Of de buien Landgraaf aan zullen doen is afwachten, maar het is zeker een dag om de lucht en neerslagradar in de gaten te houden. Bij een matige zuidwestenwind wordt het net als op vrijdag 23 graden. Mocht een bui overtrekken dan koelt het af tot onder 20 graden. Tijdens de avond en nacht neemt de kans op regen af. Het klaart op en de temperatuur daalt naar 13 graden.

Zondag wordt een licht wisselvallige dag. Soms is de zon te zien, maar donkere wolken kunnen uitgroeien tot een bui. Opnieuw loont het dus om even de radar te checken. De buien zijn waarschijnlijk niet zwaar en het grootste gedeelte van de dag is het droog. Het is iets minder warm dan voorgaande dagen met een graad of 20. De westenwind is matig.

Heb jij de Weeronline app nog niet? Download hem dan hier: Android | iPhone

Noodweer in 2014

In 2014 hield de organisatie van Pinkpop haar hart vast. Rond 8 uur in de avond naderde een zware onweersbui het festivalterrein. Bezoekers moesten gehurkt op de grond gaan zitten uit de buurt van tenten, torens en bomen. Uiteindelijk bleef noodweer uit en trok het zwaarste gedeelte van de bui nét langs het terrein, waardoor niemand gewond raakte.

Vlakbij het Pinkpopterrein was het wel noodweer, zo bleek uit waarnemingen uit de buurt. Weerstation Aken, net over de grens in Duitsland, mat een zware windstoot van 94 km/u. In die omgeving was veel stormschade, zoals omgewaaide bomen. Toen de bui verder trok naar Duitsland werd het op grote schaal noodweer in het Roergebied. In Düsseldorf werden windstoten van orkaankracht gemeten (144 km/u) en vielen hagelstenen! De schade was enorm en er vielen zes doden te betreuren. Een dag later kwam het opnieuw tot noodweer en werd in Aken een orkaanwindstoot van 130 km/u gemeten.


Op zoek naar mooie en comfy festival schoenen? Profiteer van speciale korting bij vanHaren met deze unieke aanbiedingen!

Foto: Bart Heemskerk (Festileaks)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Aanstaande zondag bestaat het weerbeeld uit zon, stapelwolken en vooral in het binnenland enkele buien. Vanuit het westen komt er […] Lees meer

Komende nachten hebben we kans om lichtende nachtwolken te zien. Nadat de zon om 10 uur is ondergegaan kan het […] Lees meer