Kans op buien bij Parijs-Roubaix

Het peloton moeten komende zondag bij Parijs-Roubaix rekening houden met buien. Om grote hoeveelheden neerslag zal het waarschijnlijk niet gaan, maar er is kans op lichte regen.

Bij de start van ‘de hel van het Noorden’, rond de klok van 11, is het een graad of 6 in startplaats Compiègne. Overdag loopt de temperatuur op richting de 10 graden. Tijdens de rit krijgen de renners te maken met een afwisseling van zon en bewolking. Bovendien moet rekening worden gehouden met een matige noordoosten- tot oostenwind.

De 117e editie van Parijs Roubaix start in Compiègne en eindigt op de wielerbaan in Roubaix. De renners wacht een parcours over 257 kilometer, waarvan 54,5 kilometer over kasseien. Vorig jaar won de Slowaak Peter Sagan na een tientallen kilometers lange ontsnapping. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 2014, toen Niki Terpstra als eerste over de streep kwam.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Op een aantal plaatsen viel een forse laag sneeuw. De sneeuw en zware windstoten hebben geleid tot grootschalige stroomuitval en snelwegen zijn gesloten. Lees meer

Van lekker warm en zonnig lenteweer tot vrieskou en zelfs sneeuw, tuinieren in april is een uitdaging. Hier lees je wat je in de grasmaand al wél kan doen. Lees meer