Groot gebied VS getroffen door storm

Nu de storm vanuit het midden van de Verenigde Staten verder is getrokken naar het noorden, wordt in verschillende Amerikaanse staten de schade opgemaakt. Die is niet gering, zo blijkt: forse sneeuwval en zware windstoten hebben geleid tot grootschalige stroomuitval en snelwegen zijn gesloten, zo meldt persbureau Reuters.

De storm heeft in een uitgestrekt gebied huisgehouden. Van Colorado bij de Rocky Mountains tot Wisconsin bij de Canadese grens viel op grote schaal 15 tot 25 millimeter neerslag. In delen van South Dakota en het zuiden van Minnesota viel 25 tot 50 centimeter sneeuw.

Meer dan 30.000 huizen en winkels in de staat Minnesota zaten daardoor zonder stroom, evenals 14.200 anderen in Iowa en 22.700 in Michigan. Veel scholen waren woensdag en donderdag gesloten. In verschillende gemeenten werd mensen afgeraden de deur uit te gaan, de Amerikaanse meteorologische dienst omschreef de omstandigheden door gladheid en beperkt zicht als “extreem gevaarlijk”.

Op veel plaatsen in het midden van de VS is het inmiddels droog. De meeste regen valt nog in het gebied rond de Grote Meren, en dan vooral in het zuidoosten van Illinois en in delen van Indiana en Tennessee. In Nebraska, vorige maand getroffen door grootschalige overstromingen, wordt nauwlettend in de gaten gehouden of het smeltwater nieuwe overstromingen veroorzaakt.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
13 april 2019

Richting Pasen warmer

Na een koud weekend stijgt de temperatuur flink. In de loop van de week wordt het op veel plaatsen 17-20C en is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Lees meer

Tijdens Parijs-Roubaix hebben de wielrenners kans dat ze te maken krijgen met wat lichte regen. Daarbij wisselen zonnige en bewolkte momenten elkaar af. Lees meer