Wisselvallig weer tijdens Amstel Gold Race

Voor komend weekend staat Nederlands grootste wielerwedstrijd, de Amstel Gold Race, weer op het programma. Lekker weer kunnen de wielerliefhebbers niet verwachten. Zowel zaterdag als zondag valt namelijk regelmatig regen. Met een matige noordwestenwind en een temperatuur van circa 12 graden is het fris.

Wie op zaterdag in de toertocht van start gaat, moet rekening houden met regen. In de ochtend trekt een aaneengesloten regengebied over Zuid-Limburg. In de middag vallen er buien, waardoor het tussendoor droog is en tussen de buien door de zon soms kan doorbreken. Veel zon moeten we zeker niet verwachten. Wie de toertocht rijdt en zo min mogelijk nat wil worden, kan dus het best laat van start gaan.

In de ochtend ligt de temperatuur rond een graad 9. In de middag stijgt de temperatuur naar 12 graden. De matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel niet bepaald lekker.

Buien en wind tijdens profwedstrijd

Ook de professionele wielrensters en –renners moeten zondag rekening houden met nattigheid. Gedurende de gehele wedstrijd kunnen enkele buien vallen. De hoeveelheid neerslag is wel minder dan zaterdag. Tussen de buien door schijnt de zon af en toe. Voor de fans langs de kant is het meenemen van een paraplu geen overbodige luxe. De matige noordwestenwind zal er in combinatie met de verwachte neerslag geen gemakkelijke wedstrijd maken.

Rest van Nederland ook wisselvallig paasweekend

Ook op zaterdag vallen in de rest van het land enkele buien. Wel is de hoeveelheid neerslag kleiner dan in Limburg. Op Paaszondag komen ook buien voor. Zeeland maakt tijdens het weekend de minste kans op regen. Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig. Met 10 graden op de wadden tot 12 in het zuiden is het fris voor de tijd van het jaar. Normaal is het een paar graden warmer. Ook op Paasmaandag kunnen enkele buien voorkomen. Wel is het met 11 graden op de wadden tot 15 in het zuiden iets warmer.


Jij verkiest een weekendje ontspanning? Bij Hotel Sanadome profiteer je nu van extra korting dankzij deze speciale aanbieding!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Vanavond tijdens de uitvoering van The Passion in Leeuwarden blijft het zeer waarschijnlijk droog met enkele opklaringen. De temperatuur daalt […] Lees meer

Het paasweekend komt er weer aan, maar echt mooi weer zal het niet worden. Regelmatig valt regen en de zon […] Lees meer