Veerdiensten Waddeneilanden kampen met naweeën Ciara

veerdiensten

Hoewel Ciara inmiddels is uitgeraasd, zorgt de nasleep van deze storm in combinatie met springtij nog voor problemen bij de veerdiensten van en naar de Friese Waddeneilanden. Ook woensdag vallen er naar verwachting nog vaarten uit, zo meldt het Friesch Dagblad.

Dinsdag moesten passagiers vanwege harde windstoten uren wachten voor een overtocht van en naar de eilanden: aan zee kon de wind namelijk pieken naar 100 km/uur. Woensdag kan het in het Waddengebied nog hard waaien (7 Bft.) en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. De wind neemt gedurende de middag wel af.

Ger van Langen, directeur van veerdienst Wagenborg, noemt het weer niet uitzonderlijk. “Dit gebeurt ieder jaar wel een aantal keren: dat de veerdiensten door extreem hoog of laag water niet kunnen varen. Het is een onderdeel van de normale cyclus”, laat hij weten aan de krant. Het heeft volgens hem geen financiële consequenties. “Mensen maken die reis toch wel, ze kiezen alleen andere tijden.”

Foto: ANP

Tags:
hoogwater

Ondanks de hoogwatergolf die de afgelopen week door de grote rivieren spoelde, is het op een aantal plekken in Nederland nog steeds te droog. Lees meer

Griepepidemie in Nederland

Het is zover. Er is sprake van een griepepidemie in Nederland. De griepgolf begint relatief laat. Mogelijk is dit dankzij het zachte verloop van de winter. Lees meer