Intocht Sinterklaas waarschijnlijk nat en koud

De intocht van Sinterklaas dit jaar verloopt waarschijnlijk regenachtig en koud. De middagtemperatuur in Apeldoorn zaterdag is een graad of 6, maar voor het gevoel is het slechts 2 graden. Er waait een matige wind en het is bewolkt. De neerslagverwachting is nog wat onzeker, maar als het tegenzit valt vrijwel de hele dag regen.

Pakjesboot 12 is te groot is voor het Apeldoorns Kanaal. De goedheiligman en zijn pieten zullen per trein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij naar de Gelderse plaats komen.

Zaterdag grote kans op regen

Zaterdag sleept een regenzone over het land. Hierdoor kan het langdurig regenen. De precieze locatie van deze regenzone kan nog wat veranderen. Hierdoor kan het uiteindelijk in Apeldoorn meevallen en juist in Noord- of Zuid-Nederland veel natter uitpakken.

Bewolkt en vrij koud lijkt het sowieso te worden. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien en de middagtemperatuur ligt rond 6 graden. Door een matige wind voelt het nog enkele graden kouder aan.

Vorig jaar was het zonnig bij de intocht van Sinterklaas

In 2018 had de Sint meer geluk met het weer tijdens de intocht. In Zaanstad was het stralend zonnig. De temperatuur lag met een graad of 6 wel op een vergelijkbaar niveau met dit jaar.

In 2017 was er in Dokkum een mix van buien en zon. Het werd 8 graden, maar een matige tot krachtige wind maakt het guur.

Meer over de natste en koudste intochten van Sinterklaas lees je hier.

Lees voor het meest actuele weersverwachting het weerbericht Nederland.

Tags:

Iedereen kent ‘m wel: de thermometer. Het is een van de bekendste instrumenten om het weer te meten. Maar hoe werkt dat handige ding eigenlijk? Lees meer

bij vochtig weer meer klachten door reuma

Het weer speelt bij zo’n 80% procent van de mensen met reuma een grote rol. Bij koud en vochtig weer is de kans groot dat de reumaklachten toenemen. Lees meer