Moeder gewond door enorme hagelstenen

In het Australische Brisbane is een jonge moeder donderdag overvallen door een enorme hagelbui. Er vielen zulke grote hagelstenen uit de lucht dat de ramen van haar auto sneuvelden. Met haar lichaam beschermde de 23-jarige Fiona haar baby en oma tegen de hagelstenen. Daarbij liep ze over haar hele lijf hevige blauwe plekken, kneuzingen en schaafwonden op.

De storm in Queensland werd in lokale media omschreven als ‘monster-tornado’, waarbij diverse huizen werden beschadigd en bomen omvielen.

De familie was net op weg toen het begon te hagelen. Fiona parkeerde de auto langs de kant van de weg. Eerst brak de achterruit. Fiona aarzelde geen moment en klom op de achterbank om het kinderzitje met daarin haar vier maanden oude dochtertje te beschermen. “Het was zó beangstigend, maar ik had geen tijd om bang te zijn. Het ging allemaal zo snel”, zei ze tegen de Australische zender ABC.

Beangstigend

Toen ook de voorruit brak, legde ze de baby op de pedalen. Daarna beschermde ze met haar lichaam haar 78-jarige oma. Nadat de storm was gaan liggen, kon ze naar het dichtstbijzijnde huis rijden om hulp te halen.

“Ik ben zo opgelucht dat mijn dochter ongedeerd is. Ik ben gewoon een moeder. Je doet alles om je kind te beschermen, ongeacht de gevolgen. Ik zou het zo weer doen.” Op haar Facebookpagina plaatste Fiona foto’s van haar gehavende lijf. Ook waarschuwt ze mensen om voorzichtig te zijn in dit stormseizoen.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Op weerstation Ell is het voor de tweede dag op rij 25 graden geworden. Niet eerder kwam het zo laat in de herfst tot twee of meer zomerse dagen op rij. Lees meer

En weer beleeft een deel van het land een zeldzame zomerse oktoberdag. Dit resulteert zelfs in een warmterecord voor 12 oktober. Lees meer