Dodelijke aardverschuiving Oeganda door regen

Door een aardverschuiving in het oosten van Oeganda zijn zeker veertig mensen om het leven gekomen. De plaatselijke autoriteiten vrezen mogelijk honderden doden, meldde de Oegandese krant New Vison. Een groot deel van het getroffen gebied, ruim 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kampala, is nog niet bereikbaar.

Na hevige regens in de streek stortte donderdag aarde van de bergen aan de Keniaans grens en liep een rivier snel buiten haar oevers. In het district Bududa zijn inmiddels de stoffelijke resten van veertig slachtoffers geborgen. Een modderstroom die ook woningen meesleurde, trof onder meer een markt in het gebied.

De Oegandese president Yoweri Museveni heeft de bewoners van de getroffen streek zijn medeleven betuigd en gezegd dat er wordt gekeken hoe deze rampen voorkomen kunnen worden. Het is niet voor het eerst dat deze regio wordt getroffen door dodelijke en verwoestende aardverschuivingen.

Foto: AFP, archieffoto uit 2012

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Orkaan Leslie is op weg naar Madeira. Het Portugese eiland kan zich opmaken voor huizenhoge golven en stormwinden. Komende dagen is de koers nog onzeker. Lees meer

Orkaan Michael heeft onvoorstelbare vernietigingen aangericht langs de noordwestkust van de Amerikaanse staat Florida. Nu komt Michael naar Europa. Lees meer