Oostenrijk moet rekenen op meter verse sneeuw

In Oostenrijk valt de komende dagen opnieuw een dik pak sneeuw, mogelijk een meter. De Oostenrijkse meteorologische dienst heeft de waarschuwing voor de komende dagen in delen van het land verhoogd van oranje naar rood.

Hoger op in de bergen is kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Daar kan wel anderhalve meter sneeuw vallen. Door de sneeuwval en de wind neemt de kans op lawines toe.

De Duitse deelstaat Beieren, waar de noodtoestand is uitgeroepen, stuurt nog eens vijfhonderd agenten naar het gebied waar zware sneeuwval het leven heeft lamgelegd. ,,Er is geen reden voor paniek, maar wel voor bezorgdheid”, zei de Beierse premier Markus Söder zaterdag. De noodtoestand duurt zeker nog tot dinsdag.

Instorting

Al met al zijn dan 5000 agenten en militairen ingezet, voornamelijk om de dikke pakken sneeuw van daken te verwijderen om instorting te voorkomen. Doordat het regent wordt de sneeuw veel zwaarder en neemt het risico op instorting fors toe.

De extreme weersomstandigheden in het Alpengebied heeft deze week al zeker twaalf levens geëist. In Oostenrijk zijn verscheidene dorpen van de buitenwereld afgesloten, wegen zijn dicht of zeer moeilijk begaanbaar. In tien dagen tijd is er op sommige plaatsen al meer dan 3 meter sneeuw gevallen.


Misschien niet meteen naar Oostenrijk maar je wil wel een weekendje weg? Profiteer dan nu van extra korting bij Effeweg dankzij deze unieke aanbiedingen en actiecodes!

Foto: EPA

Tags:

Een neerslaggebied met zware sneeuwval in het middenwesten van de Verenigde Staten is op weg naar Washington. Lees meer

Dit weekend lijkt het wel herfst. Zondag is het erg onstuimig met buien en veel wind. Daarbij is kans op zware windstoten. Lees meer