Hagel en natuurbrand kwellen badgangers Italië

Hagel ter grootte van sinaasappelen en een natuurbrand – het zijn niet de ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Toch hadden Italiaanse badgangers die pech, zo bericht het Italiaanse persbureau ANSA.

Aan de Adriatische kust raakten achttien mensen gewond toen enorme hagelstenen – ter grootte van sinaasappelen – uit de lucht vielen. De badgasten hadden hechtingen nodig en liepen kneuzingen op, meldt een ziekenhuis in Pescara.

Verder naar het zuiden, op Sicilië, moesten 750 vakantiegangers worden geëvacueerd na een brand op een strand bij het stadje San Vito Lo Capo. De brandweer en de kustwacht hebben hen gezamenlijk in veiligheid gebracht. Enkele strandgangers liepen rookvergiftiging op. De natuurbranden op Sicilië kunnen ontstaan door aanhoudende droogte.

Foto: EPA

Tags:

Juist in de gebieden die tot nu toe het droogst zijn is vrijdagmiddag kans op wateroverlast. Er komen stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Lees meer

Bakken met regen zullen komende dagen boven het zuiden van de VS worden uitgestort. Boven de Golf van Mexico ontstaat een tropische depressie die waarschijnlijk uitgroeit tot een tropische storm. Lees meer