Zonnig en heet rond de Middellandse Zee

In de populaire vakantielanden Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije is het dit weekend en volgende week volop zomer. In veel badplaatsen liggen de maxima rond 30 graden. Landinwaarts is het vaak nog heter met maxima van 35 graden en meer. In Turkije liggen de maxima zelfs in de badplaatsen al rond of boven 35 graden. Ook in Centraal-Europa is het zomers. Ga je vrijdag of zaterdag met de auto door de Alpen? Vooral in Oostenrijk moet je rekening houden met lokaal stevige onweersbuien.

Voor zonaanbidders die komende dagen naar Zuid-Europa vertrekken is er goed nieuws. Het is overal zonovergoten en warm. Aan de zuidkust van Portugal is het dit weekend nog ‘slechts’ 25 graden, maar klimt de maximumtemperatuur volgende week naar 30 graden. In de badplaatsen in Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland liggen de maxima veelal tussen 29 en 34 graden. Nog heter is het aan de zuidkust van Turkije. Lokaal tikt het kwik daar 40 graden aan.

Ook dichter bij huis zomers

In grote delen van Duitsland, België, Midden-  en Noordoost-Frankrijk is het dit weekend ook volop zomer met maxima rond 30 graden en veel zon. Begin volgende week is kans op een lokale onweersbui, maar het blijft zomers warm. In de kustplaatsen van Bretagne en Normandië is het prima weer met veel zonneschijn en maxima rond 25 graden. Zelfs in Engeland is het volop zomer met veel zon en maxima van 25-30 graden. In Wales en Schotland is het vaker bewolkt, valt soms regen en liggen de maxima tussen 18 en 25 graden.

Drukte verwacht in Duitsland en de Alpenlanden

Vooral vrijdagmiddag en –avond en zaterdag overdag wordt drukte verwacht op de wegen naar het zuiden. In Frankrijk, Duitsland en Zwitserland is het dan droog en zonnig zomerweer met in de middag temperaturen rond 30 graden. In de bergen is het uiteraard wat minder heet. Ook in Oostenrijk, Slovenië en het noordoosten van Italië is het behoorlijk warm met 25-28 graden. Vooral vrijdag is daar kans op fikse onweersbuien en ook zaterdag komt het lokaal nog tot een stevige bui. Dit kan extra vertraging opleveren op de wegen.


Binnenkort op vakantie? Neem je mooiste schoenen mee! Bij Shabbies Amsterdam profiteer je nu van extra voordeel dankzij onze exclusieve aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In de populaire vakantielanden Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije is het dit weekend en volgende week volop zomer. […] Lees meer

In de populaire vakantielanden Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije is het dit weekend en volgende week volop zomer. […] Lees meer