Afgelopen nacht viel lokaal een maandsom regen

Stevige regen- en onweersbuien trokken afgelopen nacht over de zuidelijke helft van het land. Op verschillen plaatsen viel 40 mm regen en dat is evenveel als wat normaal in heel april valt. In Numansdorp en Strijen (Hoekse Waard) viel met 46 en 47 mm de meeste neerslag. Later vanmiddag en vanavond maakt vooral een brede strook van Zuid-Holland naar de Achterhoek kans op regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan veel regen vallen in korte tijd. Ook in het zuiden zijn buien mogelijk.

Donderdagmiddag en -avond trekken vanuit het zuidoosten opnieuw regen- en onweersbuien over het land. Hierbij is kans op hagel, windstoten en opnieuw kan lokaal veel regen vallen. Het zwaartepunt van de buien lijkt dan uit te komen boven het oosten en noordoosten, maar zeker is dat nog niet. Vrijdag wordt het vooral in het noorden en oosten een buiige dag, maar de kans op onweer neemt dan af.

Het weekend verloopt overwegend droog met veel ruimte voor de zon. Zaterdag kan vooral in het noorden nog wel een enkele bui vallen. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 21 in het zuidoosten en zondag wordt het 16 graden op de Wadden, 20 in de Randstad en 22 in Limburg.

Onweersbuien vanuit Duitsland hielden lang stand

Gisterenmiddag ontstonden boven het Thüringer Woud zware regen- en onweersbuien. Deze buien trokken in de loop van de avond via Limburg Nederland binnen en hielden stand tot boven Zeeland en Zuid-Holland. In totaal leverde dit buiencomplex circa 80.000 bliksemontlading op boven Duitsland, Nederland en de Noordzee.

Bliksemontladingen afgelopen nacht

In Piershil (Hoekse Waard) viel enorm veel hagel. Op verschillende plaatsen in het zuiden van Zuid-Holland en in Noord-Brabant viel 30-40 mm regen en op grote schaal ruim 20 mm. In het oosten van de Hoekse Waard werd de meeste neerslag gemeten; 46 mm in Numansdorp en 47 mm in Strijen. Normaal valt daar in heel april 40-45 mm.

Neerslagsom tussen 10 uur gisteren en 10 uur vanochtend. Bron: KNMI

Foto: Tom Reubzaet, Stormchaser Onlineweather


De leukste dvd’s en games voor regenachtige dagen haal je nu in huis dankzij onze unieke MediaMarkt aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Volgende week wordt het zomers! De zon zal uitbundig schijnen en vooral in het zuidoosten is kans op zomerse temperaturen […] Lees meer

Het blijft voorlopig vrij warm lenteweer. Tot en met vrijdag liggen de maxima aan zee meestal rond 15 graden, landinwaarts […] Lees meer