Problemen door storm Duitsland, één dode

De storm die zondag Nederland teisterde, heeft ook in Duitsland huisgehouden. Daarbij is één dode gevallen, meldt het Duitse persbureau DPA. Een man werd bij Bestwig, in Sauerland, met zijn auto geraakt door een omvallende boom.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen lag het treinverkeer zondagmiddag stil. Ook maandag worden er op het spoor nog problemen verwacht. Het vliegverkeer had ook onder de storm te lijden. Tientallen vluchten vielen uit, onder meer op het vliegveld van Frankfurt am Main.

De Duitse politie en brandweer moesten honderden keren uitrukken, vooral vanwege omgevallen bomen. Verschillende evenementen zijn afgelast, waaronder een wedstrijd in de tweede Duitse voetbaldivisie.

Foto: AFP

Tags:

Van Sardinië tot Noorwegen: grote delen van Europa hebben te maken met overlast door stormachtig weer. Ook deze week zit de herfst stevig in het zadel. Lees meer

Vandaag is het opnieuw ronduit onstuimig met kans op storm, zware windstoten en maartse buien. Ook komende dagen blijft het onstuimig. Lees meer