Herfstvakantie zuid wisselvallig en vrij zacht

De herfstvakantie regio zuid start met fraai nazomerweer. Het is morgenmiddag half bewolkt en 22-25 graden. Zaterdag verloopt zelfs zomers met op grote schaal 25-27 graden. Vanaf zondag wordt het wisselvallig en koeler, maar met maxima tot ver in de volgende week rond 17 graden is het nog altijd warmer dan normaal.

Morgen start de dag, vooral in de zuidelijke helft van het land, met veel bewolking en lokaal een bui. Gedurende de ochtend wordt het droog en als de schoolvakantie in de middag begint komt er steeds meer ruimte voor de zon. Met een middagtemperatuur van 22-25 graden en een matige zuidenwind is het uitstekend buitenspeelweer.

Zomerse zaterdag

Zaterdag wordt het uitzonderlijk warm. Met veel zon komt de middagtemperatuur in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Gelderland uit op een zomerse 25-26 graden. In Limburg kan het zelfs lokaal 27 graden worden! Buitenzwembaden zijn in het algemeen gesloten, maar een zwembadje in de tuin is voor de laatste keer dit jaar een optie.

Zondag nog zon of al regen?

Voor zondag is de weersverwachting wat onzeker. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en volgt regen, maar hoe laat het gaat regenen is onzeker. In het langzame scenario loopt het kwik in Brabant en Limburg met zon nog op naar 22-25 graden en gaat het pas in de avond regenen. Als het in de ochtend al geheel bewolkt raakt wordt het hooguit 20 graden en verloopt de middag nat.

Volgende week wisselen droge perioden en natte dagdelen elkaar af. De wind zit voorlopig in de zuid- tot zuidwesthoek en daardoor blijft het warm voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur komt dagelijks uit rond 17 graden. Normaal ligt de middagtemperatuur half oktober rond 14 graden.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Orkaan Michael is donderdag afgezwakt tot een tropische storm. Aan de kust van Florida heeft Michael een enorme ravage veroorzaakt. Lees meer

Op Mallorca hebben zware regen- en onweersbuien gisteren modderstromen veroorzaakt. Een Nederlandse vrouw van tachtig jaar wordt vermist. Lees meer