Leger ruimt sneeuw in Duitse rampgebieden

Meer dan 300 soldaten van de Duitse Bundeswehr zijn in Zuid-Duitsland ingezet om sneeuw van daken te halen en ingesneeuwde bewoners te helpen.

In Garmisch-Partenkirchen hebben regionale autoriteiten vrijdag het ‘Katastrophenalarm’ afgekondigd vanwege aanhoudende problemen met de overvloedige sneeuw.

Deze ‘noodtoestand’ waarbij de regionale bestuurseenheid ‘Landkreis’ de coördinatie van de hulpverlening op zich neemt, geldt inmiddels voor vijf Landkreisen. Het gaat om Garmisch-Partenkirchen, Miesbach, Bad Tölz-Wolfratshausen, Traunstein en een deel van Berchtesgadener Land. In deze delen van Zuid-Duitsland wonen honderdduizenden mensen.

Scholen gesloten

Hulpdiensten zijn met meer dan 1000 mensen bezig om de sneeuw op te ruimen. Scholen waren afgelopen week op veel plaatsen gesloten, ook volgende week blijven de deuren van een aantal scholen dicht.

Het regionale treinverkeer ondervindt grote hinder van de sneeuw en op de luchthaven van München zijn vanwege het winterse weer 90 vluchten geschrapt.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Voor liefhebbers van winterweer gloort er een lichtpuntje aan de horizon. Het lijkt eindelijk koud te worden! Kunnen de schaatsen uit het vet? Lees meer

Sneeuw blijft voor chaos zorgen in Duitsland en Oostenrijk. Op de Duitse snelweg A8 liep het verkeer compleet vast en in Oostenrijk zijn dorpen ingesneeuwd. Lees meer