Waarschuwing voor onweersbuien

Voor het eerst dit voorjaar waarschuwen de meteorologen van Weeronline voor onweersbuien. Door het warme weer met maxima van 20-22 graden kan in het zuiden als eerste onweer ontstaan, maar vanavond is in het hele land kans op een onweersbui. Ook de komende dagen kunnen we in de loop van de middag onweer verwachten. Zondag is de kans op onweer kleiner en laat de zon zich vaker zien.

Vanmiddag is het warm met in grote delen van het land 20-22 graden. Voor het eerst sinds 9 april beleven we een officiële warme dag. De lucht is onstabiel, waardoor in het zuiden van het land in de loop van de middag onweersbuien kunnen ontstaan. Over de centrale delen trekken wolkenvelden en in het noorden is het dan nog vrij zonnig. Vanavond trekken de buien noordwaarts en stijgt in het hele land de kans op onweer.

Geen noodweer

Ondanks dat het tijdelijk flink kan regenen is van noodweer geen sprake. De condities voor echte zomerse onweersbuien met veel onweer, hagel en zware windstoten zijn vandaag niet aanwezig. Bovendien is de lucht vanmiddag nog niet warm genoeg.

De vorige onweerswaarschuwing is alweer een tijd geleden. Op 27 februari werd voor het laatst gewaarschuwd voor onweer door middel van code geel. Toch was het toen heel ander weer. Vanuit het zuidwesten trok een groot regengebied over het land en daarbij stond veel wind. Op verschillende plaatsen viel 20 mm regen en in het zuidoosten kwamen in de middag onweer en zware windstoten voor.

Later op de avond en komende nacht is nog wel een bui mogelijk, maar de kans dat het tot onweer komt is klein. Morgen is in de middag en avond opnieuw kans op onweer en ook zaterdag moeten mensen rekening houden met onweersbuien.

Moederdag beter weer

Precies op Moederdag neemt de kans op onweer af. Vooral in het midden en oosten kunnen enkele buien ontstaan. In het westen lijkt het droog te blijven met zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt dan 16 graden aan de noordwestkust tot 20 in het zuidoosten.

Updates over de onweersbuien zijn te lezen op: http://www.weeronline.nl/waarschuwing

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De natuur profiteert van het huidige weertype. Dit weekend en volgende week is het wisselvallig met regelmatig regen- en onweersbuien. Vooral …
Lees meer...

 

Moederdag zal dit jaar vrij warm verlopen met temperaturen tussen 17 graden op de Wadden, 19 in het midden van …
Lees meer...