Gewonden door turbulentie op vlucht Eurowings

gewonden turbulentie

Op de luchthaven Berlijn-Tegel is maandag een vliegtuig geland met aan boord meerdere gewonden. Het toestel van budgetluchtvaartmaatschappij Eurowings had tijdens de vlucht last van turbulentie, meldt een woordvoerder van het vliegveld. Op het laatste deel van de route stond hoog in de lucht veel wind en kwamen er regen- en onweersbuien voor.

Volgens de brandweer raakten acht inzittenden gewond. Zes zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder wie een vrouw die ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen heeft opgelopen. Onder de gewonden zijn ook twee bemanningsleden. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om hoofdwonden, een gebroken vinger en klaagden meerdere mensen over nek- en rugklachten.

Het vliegtuig vertrok maandag vanaf Lamezia Terme in het zuiden van Italië. Toen het in Berlijn wilde landen, kreeg het toestel te maken met zware turbulentie. Meerdere personen hadden op dat moment hun gordel nog niet om. Het vliegtuig werd rond 17.00 uur veilig aan de grond gezet.

Foto: EPA

Tags:
Bosbranden Australië

De brandweer in Australië krijgt het iets makkelijker bij het blussen van de bosbranden in de deelstaten Queensland en Nieuw-Zuid-Wales. […] Lees meer

sneeuwval Alpen

Sneeuwval in de Alpen doet winterliefhebbers verlangen naar de wintersport. Zelfs op lagere hoogte is op sommige plaatsen sneeuw gevallen. Lees meer