Zomervakantie weerbericht: zomerwarmte onderweg

De noordelijke provincies beginnen de vakantie met vrij somber weer met kans op een bui en af en toe de zon. Het is koel voor de tijd van het jaar. De temperaturen liggen tussen de 18-22 graden. In het midden en zuiden van het land is het ook bewolkt met kans op buien. Temperaturen liggen wat hoger, tussen de 21-24 graden. Na het weekend wordt het zonniger waarbij later in de week wellicht weer zomerse waarden bereikt kunnen worden. De kans op buien neemt af. Tropische waarden hoeven we voorlopig niet te verwachten.

Wie net aan zijn vakantie begint valt niet bepaald met de neus in de boter. De komende dagen is het namelijk wisselvallig en gemiddeld iets kouder dan normaal. De komende dagen blijft het in het hele land overwegend bewolkt. Bovendien trekken regelmatig buien over het land! Vooral in regio noord blijven de temperaturen met 19 graden wat achter. In het zuiden liggen de temperaturen hoger. In Maastricht ligt de temperatuur boven de 20 graden en wordt het donderdag zelfs zomers warm. In het binnenland ontstaan er buien en is er kans op onweer. In de nachten blijft het fris, vooral de nacht van woensdag op donderdag is met gemiddeld 8 graden aan de frisse kant.

Later mogelijk zomers warm

Na het weekend kunnen we een weersverbetering verwachten. Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. De zon schijnt geregeld, maar omdat de wind de eerste dagen uit het noorden tot noordwesten blijft waaien is de temperatuur wel iets onder normaal. Het wordt maximaal 18 graden in het noordwesten en 22-23 graden in het zuidoosten van het land. Later in de week lijkt de temperatuur enkele graden te stijgen. Daarmee is het prima vakantieweer. Het wordt prima weer om erop uit te trekken!

Opnieuw buien

Op langere termijn kunnen we af en toe buien verwachten. De zon laat zich ook minder vaak zien. Een hele dag zonnen zit er niet in. Met maxima tussen 20 en 25 graden blijven de temperaturen heel normaal voor de tijd van het jaar. De kans op regionale zomertemperaturen blijft aanwezig.

Zomerweer zoals vorig jaar verwachten we niet, dit heeft te maken met de windrichting. Op dit moment hebben we hoofdzakelijk te maken met een noordwestenwind.  Met een noordwestenwind kan het wel warm worden, maar liggen de temperaturen veelal in de buurt van wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Foto: ANP

 

Tags:

In het oosten van het land heeft het in de nacht van dinsdag op woensdag aan de grond gevroren. De temperatuur daalde bij meetpunt Twente naar -0,7 graden. Lees meer

In de Noord-Spaanse stad Tafalla is maandagavond een dode gevallen bij hevige overstromingen. Door de zware regenval traden rivieren buiten hun oevers. Lees meer