Opnieuw flinke regenval in Japan

Het zuiden van Japan heeft opnieuw te maken met forse regenval. Na vijf relatief droge dagen is het dinsdag gaan regenen. Op het zuidelijke eiland Kyushu viel regionaal 50 tot 60 millimeter. De meeste regen viel iets verder naar het noordoosten met in Sukumo 123 mm in een etmaal.

Begin deze maand kreeg het zuiden van Japan ook te maken met zware regenval. In korte tijd viel er toen net zoveel regen als in een jaar in Nederland. Vanwege het gevaar op modderstromen werden toen ongeveer een miljoen mensen geëvacueerd.

De buien bevinden zich momenteel boven het zuidwesten van Japan. Donderdag trekken ze verder naar het midden van het land. In het zuidwesten is het dan tijdelijk droog, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) worden opnieuw onweersbuien verwacht. Daarbij kan het regionaal flink gaan regenen.

Foto: EPA

Tags:

Het bestrijden van de eikenprocessierupsen is in volle gang, maar de klachten zijn hierdoor nog niet meteen de wereld uit. Lees meer

In het oosten van het land heeft het in de nacht van dinsdag op woensdag aan de grond gevroren. De temperatuur daalde bij meetpunt Twente naar -0,7 graden. Lees meer