Waarschuwing voor onweersbuien

In Zuid-Limburg is al in de ochtend kans op onweer. In de loop van de middag en vanavond ontstaan op meer plaatsen in het zuiden en oosten regen- en onweersbuien. Tijdens een zwaardere bui zal het flink regenen en kan in korte tijd 20 mm regen vallen. Ook is er kans op hagel, maar de windstoten vallen waarschijnlijk mee. Met 23 tot 26 graden is het warm. Komende dagen is het wisselvallig en met 20 graden frisser dan normaal.

Vanochtend kunnen over het zuiden van Limburg enkele regenbuien trekken. Hierbij is kans op een klap onweer. De buien zijn onderdeel van een groter buiengebied boven Duitsland en dit gebied trekt vanochtend langzaam langs de oostgrens. Waarschijnlijk blijft het in de Achterhoek en in Twente droog, maar er zijn wel veel wolkenvelden. In het midden en westen schijnt over verschillende plaatsen de zon. Later in de ochtend wordt het ook in Limburg droog.

Kortstondige plensregen vanmiddag

Vanmiddag kunnen in het zuiden van het land buien ontstaan en daarbij is kans op onweer. Later in de middag kunnen ook in het midden en westen enkele buien ontstaan. Het is dan op veel plaatsen bewolkt en met 23 graden aan de kust tot 26 in het binnenland broeierig warm. In het noordoosten blijf het langer droog en stijgt pas aan het begin van de avond de kans op een pittige onweersbui.

Op veel plaatsen zal de hoeveelheid regen met zo’n 5 mm meevallen en er zijn ook plaatsen, vooral in het noorden en westen, waar het droog blijft. Tijdens een zwaardere bui kan het lokaal flink regenen en dan valt al gauw 20 mm in korte tijd. Ook hagel is tijdens een enkele bui mogelijk. De kans op zware windstoten is klein, tijdens de meeste buien zal de wind hooguit pieken naar zo’n 60 km per uur.

Morgen trekken opnieuw buien over het land. Met 19 graden aan de kust tot 22 graden in het zuidoosten van het land is het dan ook veel koeler en de kans op onweer is dan klein. Daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige (zuid)westenwind en die maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Woensdag tot en met vrijdag is het wisselvallig en met gemiddeld 20 graden koel. In het weekend wordt het mogelijk 22-24 graden, met minder buien en wat vaker zon.

Foto: Wouter van Bernebeek, Onlineweather

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Morgen wordt een dag voor binnenactiviteiten voor vakantievierders in eigen land. Het gaat op grote schaal langdurig regenen en er …
Lees meer...

 

De zomervakantie is voor sommigen net begonnen en meteen slaat het weer om. Vandaag is het heerlijk zonnig en warm …
Lees meer...