Europese lente neemt pauze

Niet alleen in Nederland, maar in grote delen van Europa maakt de lente komende dagen even pas op de plaats. Alleen in Spanje en Portugal is het warm. De rest van Europa heeft te maken met koud weer. Boosdoener is koude lucht vanuit het Noordpoolgebied. 

Inwoners van West-Europa, Centraal-Europa en de Benelux zullen voor even moeten wennen aan koud weer. Daar is het 5 tot 8 graden kouder dan normaal. Zo is het in Frankrijk de komende dagen 11 tot 13 graden, maar na het weekeinde loopt het kwik weer op tot 20 à 23 graden. In Berlijn wordt het de komende dagen slechts 7 graden, terwijl het volgende week weer 20 graden kan worden.

Ook mensen in Polen, Tsjechië en het oosten van Oostenrijk zullen de komende dagen geen lenteachtig gevoel hebben: daar ligt de temperatuur liefst 10 graden onder het gemiddelde voor april. Voor Wenen geldt hetzelfde als voor Berlijn, ook in de Oostenrijkse hoofdstad maakt een temperatuur van 7 graden in de loop van de volgende week plaats voor temperaturen van rond de 20 graden.

Zonnig en warm in Spanje en Portugal

In Italië is het een graad of 17. Vanaf dinsdag wordt het daar een stuk warmer en loopt het kwik op naar 20 tot 23 graden. In Griekenland worden buien afgewisseld met zonnige perioden. Het kwik in Thessaloniki stijgt naar 18 graden.

Voor prachtig, zonnig en warm weer is het Iberisch schiereiland vrijwel de enige bestemming. Met 21 graden is het in Lissabon lenteachtig. Hetzelfde geldt voor de Spaanse costa’s, waar de zon volop schijnt en de thermometer 18 tot 22 graden aangeeft.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De komende nachten vriest het een paar graden, maar zo koud als in 1986 wordt het niet. De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel nog kouder. Lees meer

Het centrum van de Verenigde Staten maakt zich op voor storm. Lenteachtige temperaturen plaats voor vorst. Regionaal kan 40-60 cm sneeuw vallen. Lees meer