Het gaat weer sneeuwen!

Vanavond, vannacht en morgen kan verspreid over het land opnieuw lichte sneeuw en motsneeuw vallen. Door deze neerslag en door bevriezing van natte wegen kan het glad worden. Zaterdagochtend zal het landschap is sommige regio’s voorzien zijn van een dun laagje sneeuw. Ook dan valt af en toe winterse neerslag, maar in de middag stijgt de temperatuur naar 2 tot 4 graden en smelt de sneeuw grotendeels. In de avond kan het regionaal opnieuw wit worden. 

Het is vandaag een koude warmetruiendag. Vanochtend vroeg vriest het 1 graad in het zuidoosten en 4 in het westen. Een koude oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van -5 graden in het zuiden tot -11 in het noorden. Vanmiddag blijft het voor het gevoel 2 tot 6 graden vriezen. De werkelijke maxima liggen rond het vriespunt. Daarbij is er veel bewolking en schijnt vanochtend helemaal in het zuidwesten nog een tijdje de zon. Eind van de middag wordt de bewolking dikker en kan in het zuiden lokaal wat motsneeuw vallen.

Lokaal enkele centimeters sneeuw

Vanavond en vannacht kan het op meer plaatsen een beetje sneeuwen. Op veel plaatsen zal het gaan om slechts een dun poederlaagje. Het verkeer moet rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw en bevriezing. De minima komen uit rond -2 graden.

Morgen valt vooral in de ochtend nog wat sneeuw en houdt de kans op gladheid aan. In de middag loopt de temperatuur op naar 2 graden in het noorden tot 4 in het zuiden. Er trekt dan opnieuw een neerslagzone over het land, maar er valt dan hoofdzakelijk natte sneeuw en in het zuiden regen. In de avond en nacht naar zondag wordt vooral in het zuiden, midden en westen winterse neerslag verwacht en kan de sneeuw weer blijven liggen. Op plaatsen waar het neerslaggebied wat actiever is kan zowel in de ochtend als in de avond plaatselijk een sneeuwdekje van 1-3 centimeter ontstaan.

Vanaf zondag droog en steeds zachter

Zondagochtend verlaat de neerslag ons land. Er is veel bewolking, maar ’s middags kan de zon doorbreken. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het noorden, 4 in het midden van het land en 6 in het uiterste zuiden.

De eerste dagen na het weekend is het vrij zonnig en droog. Maandag wordt het 3 graden in het noorden tot 7 in het zuiden. Dinsdag mogen we daar twee graden bij optellen. Vanaf woensdag voert een zwakke zuidenwind zachte lucht aan. De maxima stijgen naar 6-8 graden in het noorden, 9 graden in het midden en 10-12 graden in het zuiden. Hiermee wordt het veel zachter dan de normale waarde van krap 6 graden. ’s Nacht blijft het een paar graden vriezen. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en is er kleine kans op een beetje regen.

Tonny Morsink, De Lutte

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Vanuit het zuidoosten trekken sneeuwbuien over het land. Op veel plaatsen is het glad door sneeuw of bevriezing van natte …
Lees meer...

 

Morgen wordt een ijskoude warmetruiendag. Een koude oostenwind veroorzaakt vrijdagochtend gevoelstemperaturen van -8 graden in het zuiden tot -12 in …
Lees meer...