Nederlandse vrouw omgekomen op Mallorca

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat een 80-jarige Nederlandse vrouw op Mallorca is omgekomen. Eerder had de Spaanse dienst rampenbestrijding gemeld dat een Nederlandse vrouw door het noodweer om het leven was gekomen op het Spaanse eiland. De familie van de overleden vrouw is ingelicht.

Het Spaanse persbureau Europa Press meldde op gezag van de autoriteiten dat door het noodweer op Mallorca tien mensen zijn omgekomen. Naast de Nederlandse vrouw gaat het om twee Britten en zeven Spanjaarden. Een kleuter wordt vermist.

220 millimeter regen

Dinsdag viel in het oosten plaatselijk 220 millimeter regen. De plaats Sant Llorenç des Cardassar, 50 kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca, kreeg plotseling te maken met overstromingen waardoor onder meer auto’s werden meegesleurd. Ook plaatsen in de omgeving zijn door overstromingen geteisterd.

Meegesleurd in taxi

Er zijn zeker twee doden gevallen in Sant Llorenç en twee 9 kilometer verderop in S’Illot-Cala. De laatste twee zouden Britse toeristen zijn geweest die in een taxi zaten die werd meegesleurd. De taxichauffeur is een van de vermisten, meldden Britse media. Onder de omgekomen slachtoffers is ook een voormalig burgemeester van het ook getroffen dorp Artà.

De schade in de streek is enorm, berichtten plaatselijke media. De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt woensdag een bezoek aan de getroffen streek.

Komende dagen zonnig en warm

Het weer verbetert zich na vandaag sterk. Op dit moment zijn er nog buien actief. Ook vanavond kan er nog een stevige regen- of onweersbui vallen. Morgen, vrijdag en zaterdag is het zonnig, bij 27 graden. Daarbij staat een matige zuidwestenwind. Zondag in de loop van de middag volgen mogelijk weer regen- en onweersbuien. Dit is het begin van een nieuwe wisselvallige periode.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De herfstvakantie regio zuid start met fraai nazomerweer. Vanaf zondag wordt het koeler en wisselvallig, maar het blijft warmer dan normaal. Lees meer

De zogenaamde eyewall van orkaan Michael is aan land gegaan in de VS. Er wordt grote schade verwacht door de wind en door overstromingen. Lees meer